Allerdings.nl

Weblog van Yvonne van Wamelen

De eerlijke vinder

Nooit meer hoeven werken. Je geld verdienen met je hobby. Wie droomt daar niet van? Toen ik op mijn – pak ‘m beet – 32e begon met hardlopen, had ik het in ieder geval niet kunnen dromen. Ik was al te oud om nog een serieuze carrière als topsporter te beginnen en bovendien slechts middelmatig getalenteerd, getuige mijn eerste finishtijden.

Maar een leven zonder dromen, is als een tuin zonder bloemen, als een hardloopwedstrijd zonder medaille, als een Hema zonder tompouce. Dus ben ik altijd blijven dromen. Soms komt het je dan ineens aanwaaien – letterlijk.

Oké, het was wat verfomfaaid misschien, maar een smaragd verliest zijn waarde niet bij gebrek aan lof. Ik heb het dus snel opgeraapt en het in het zakje van mijn short gefrommeld. Alle het goede komt in drieën zeggen ze wel, nou in mijn geval in ieder geval in tweeën. Even later vond ik namelijk nog een briefje. Weliswaar van ‘slechts’ 5 euro, maar wie het kleine niet eert…Dus uiteraard was ik niet te beroerd om nogmaals te bukken en mijn hardlooptraining er even voor te onderbreken. Met inmiddels 55 euro op zak, had ik al een klein kapitaaltje voor mijn nieuwe sporthorloge bij elkaar gerend. Ik kon al bijna leven van mijn hobby.

Zo liep ik hard te dromen…

Tot ik thuis kwam. Het briefje van 50 euro bleek hartstikke nep en dat van 5 euro was nog niet eens genoeg om nieuwe veters van te kopen. Ik heb het briefje van 50 in een bewaardoos gestopt. Het herinnert me er zo nu en dan aan om te blijven dromen.

2 reacties

 1. Wat een pech zeg!
  Ga tuinieren, dat levert meer op….

  Zo vond ik een half vergaan briefje van 10 euro in onze voortuin. Dit opgestuurd naar de DNB, binnen enkele dagen waren er 10 euro`s op onze rekening gestort!!

  • Yvonne

   12 mei 2017 at 13:28

   Mooie service van de DNB! In onze tuin vinden we voornamelijk puin. Ik denk dus dat mijn hobby voorlopig hardlopen blijft. Tot nu toe heeft dat toch meer opgeleverd :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2018 Allerdings.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: