Allerdings.nl

Weblog van Yvonne van Wamelen

Fear no bear!

Ik heb nog nooit zo makkelijk en ontspannen een halve marathon gelopen als afgelopen zondag op Terschelling tijdens de Berenloop. Oké, het stuk op het strand was echt wel even zwaar (windkracht 5 vol tegen), maar verder heb ik heerlijk gelopen en had ik nog energie over om aan het eind wat sneller te gaan. Achteraf kan ik natuurlijk heel stoer zeggen dat ik dus makkelijk onder de 2 uur had kunnen lopen, maar dan had ik waarschijnlijk niet zo lekker gelopen en had ik niet even de tijd kunnen nemen om onderweg wat fotootjes te maken (de tips van Nico van leukeloopjes.nl werken echt in de praktijk! 🙂 ).

Hieronder een kort fotoverslagje.

Rode loper
Het start- en finishgebied aan de voet van de Brandaris,  nog voor het startvak zich vulde met een paar duizend lopers. De rode loper ligt al klaar voor alle berenlopers. Gaaf detail!

Geen brede ruggen
De eerste foto die ik rennend schoot was bij de strandovergang van Midsland aan zee, waar ik de dag ervoor nog heerlijk bij de Branding had gezeten met een broodje warme geitenkaas en een warme chocomel.

En toen werd het dus bikkelen op het strand.

Ik dacht aan een tip die ik een paar dagen eerder nog ergens had gehoord over lopen op het strand: zoek een groepje op, loop niet alleen. Helaas vond ik geen rug die breed genoeg was om mij uit de wind te houden. Op het onderstaande plaatje zie je goed het tempoverval op het strand. Ik wist het redelijk constant te houden, zo rond de 6.35 min/km.

Op het tempoplaatje zie je ook dat ik aan het eind nog wat versnelde en uiteindelijk kwam ik lachend over de finish! Ik ben niet bang voor beren!

(Officiële tijd: 2:03:36)

2 reacties

  1. Leuk verslag en prachtige foto’s! Volgend jaar ga ik ook weer naar Terschelling.

    • Dank je, Nico! Ik heb mijn best gedaan met run&shoot zoals je kon zien. Moet ook zeggen dat ik best trots ben op het resultaat :-). Leuk, jij volgend jaar ook weer Terschelling! Ik wil ‘m zeker ook weer lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Allerdings.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: