UTRECHT – Sinds Pebbels en Banjer werkzaam zijn in het winkelpand van de Xenos in Utrecht aan het Achter Clarenburg (nabij Hoog Catharijne), hebben de muizen in het hartje van de domstad geen rustige nachten meer. Afgelopen weekend vreesde een kleine bruine muis nog voor zijn leven toen hij de twee werknemers tegenkwam tijdens een nachtelijk uurtje avontuurlijk winkelen.

Pebbels en Banjer zijn in dienst gekomen toen Xenos Utrecht een paar jaar geleden op zoek ging naar medewerkers zonder 9-tot-5-mentaliteit om het nachtelijk winkelen tegen te gaan. Er werd gezocht naar twee proactieve, resultaatgerichte en gedreven medewerkers die toe waren aan een nieuwe uitdaging. Na een intensieve sollicitatieprocedure – waar een pittig assessment deel van uitmaakte – vonden ze Pebbels en Banjer bereid om voor hen te komen werken. De twee zouden tegen kost en inwoning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden aan de slag gaan.

Banjer: ‘De eerste weken was het flink aanpoten. We hadden vaak niet eens tijd voor pauze. We wisselden elkaar zo veel mogelijk af, maar soms moesten we echt met z’n tweeën een hele nacht doorhalen. Gelukkig mag het resultaat er nu zijn. Onze baas is erg tevreden en beloont ons goed.’

Ondanks het harde werken van de twee, zijn er nog wel eens muizen die zich na sluitingstijd in de winkel wagen. De onfortuinlijke muis die het dit afgelopen weekend nog probeerde, moest het al snel met zijn leven bekopen. Eenmaal opgemerkt door de twee, was hij overgeleverd aan hun resultaatgerichte aanpak en proactieve houding.

Bij Xenos Utrecht is het na sluitingstijd pas écht avontuurlijk winkelen dankzij employees Pebbels en Banjer. Een knappe muis die zo’n avontuur overleeft!