Allerdings.nl

Weblog van Yvonne van Wamelen

Ronde tijden

Belonen werkt. Bij hardlopers net zo goed als bij honden of kinderen denk ik. “Als ik mijn halvemarathontijd verbeterd heb, dan mag ik een nieuw sporthorloge.” Kijk, dan ren je toch net een stukje harder. 😉

Polar M430

Polar M430

Oké, dan kan ik nu serieus gaan kijken naar welk horloge ik wil. Ik dacht eerst dat ik gewoon voor de opvolger van mijn huidige horloge zou gaan, de TomTom runner 3 cardio. Tot ik online ging vergelijken en ik een paar – wat duurdere exemplaren – ook wel interessant ging vinden. Het is ook niet zo dat ik een nieuwe wil, omdat mijn oude het niet meer doet. Ik neem een nieuwe, omdat ik meer uit mijn horloge wil halen; hartslag op de pols om maar iets te noemen bijvoorbeeld. Inmiddels ben ik er al googelend achter gekomen dat er horloges zijn die je veel meer informatie over je training kunnen geven dan mijn vertrouwde TomTom. Er zijn er die zelfs trainingen voor je samenstellen en adaptief zijn;  dat wil zeggen dat de trainingen worden afgestemd op jouw trainingsresultaten en er zijn er die de hele dag je bewegingspatroon volgen, tot en met je slaap aan toe.

Waar voor mijn geld
De vraag is wat ik wil voor mijn geld. Omdat ik er nou ook weer geen 600 euro aan uit wil geven, zijn er uiteindelijk 2 serieuze kandidaten over gebleven: de Garmin Forerunner 235 en de Polar M430. De Garmin ziet er wel leuk uit, maar is misschien te groot voor mijn pols en de Polar geeft me een beetje een gymleraarlook misschien.
Over beide horloges lees ik positieve en minder positieve dingen. Hartslagen die na 3 keer dragen niet meer gevonden worden of intervaltrainingen die toch niet zo uitgebreid naar eigen smaak kunnen worden ingesteld. Ik denk dat de waarheid ergens in het midden ligt en dat sommige mensen gewoon pech hebben gehad of gewoon beroepsklagers zijn. Ik geloof dat ik met beide niet echt een miskoop kan begaan. De vraag blijft dus: De looks of de functionaliteit?
Misschien kom ik eruit als ik even op een rijtje zet welke waar ik sowieso voor mijn geld wil.

Ik wil:
· hartslag op de pols
· uitgebreide trainingsinformatie
· trainingsschema’s maken/invoeren
· comfortabel dragen/ geen zwaar ding om m’n pols
· makkelijke bediening
· leuke looks

De punten gaan naar…
Hoe scoren de horloges op een schaal van 1 tot 5?  Waarbij 1 ‘Onder de maat’ is en 5 ‘Dik in orde’ (*Sommige scores zijn niet geheel betrouwbaar, omdat ik me alleen op internetrecensies kan beroepen (en een paar bekenden die ik erover sprak).

· hartslag op de pols Garmin: 5, Polar: 5
· uitgebreide trainingsinformatie Garmin: 4, Polar: 4
· trainingsschema’s maken/invoeren: Garmin: 3, Polar: 4
· comfortabel dragen/geen zwaar ding om m’n pols: Garmin: 5, Polar: 5
· makkelijke bediening: Garmin: 3, Polar: 4
· leuke looks: Garmin: 5, Polar: 3

And the winner is…
Totaal Garmin: 25 Totaal Polar: 25

Garmin forerunner 235

Garmin Forerunner 235

Geen winnaar dus. Of toch wel…?

Het liefst zou ik ze allebei gewoon voor een weekje testen en daarna pas beslissen, maar mijn blog is niet interessant genoeg voor sponsoren helaas. 😉 Ik ga binnenkort dus maar naar de winkel om ze allebei even om mijn pols te voelen en dan zal ik uiteindelijk moeten kiezen op uh…gevoel.

4 reacties

 1. Ben ook overgestapt van een Polar naar een Garmin 35. De 235 was mij nog iets te uitgebreid. Dus als je de 35 een keer wil gebruiken. Be my guest :-).

  Gr. Joyce

  • Allerdings

   6 juli 2017 at 21:00

   Ah, das ook een leuke en niet zo groot om je pols als de 235. Tof dat ik ‘m een keer mag gebruiken! Ik had ook al een aanbod om de 220 een keer te proberen, dus als ik daarna nog verder wil ‘proef dragen’ dan laat ik het je zeker weten! Ben wel benieuwd waarom je bent overgestapt van Polar naar Garmin natuurlijk. 🙂

 2. Een aantal maanden geleden ondernam ik dezelfde zoektocht. Ik wilde ook per se een model met hartslagmeting op de pols, want borstbanden heb ik geen zin in. Ik kwam uit bij de Forerunner 235. Om eerlijk te zijn beperkte ik mijn zoektocht al snel tot Garmin, want ik kom juist van een Polar (RC3). Niet dat die slecht was, maar vooral het online gedeelte van Polar (activiteiten uploaden/bijhouden) etc viel mij behoorlijk tegen. Misschien is dat inmiddels verbeterd voor de nieuwe modellen, dat weet ik zo niet. Maar goed, dat beïnvloedde mijn oordeel natuurlijk wel.

  Voordeel van de Garmin vind ik z’n gewicht (je voelt bijna niet dat je hem om hebt), makkelijke bediening en uitgebreide info, met ook cadans bijvoorbeeld. Het online gedeelte is uitgebreid en waar ik bij mijn oude horloge steeds een usb-kabel moest gebruiken, kan ik nu makkelijk via bluetooth en een app synchroniseren. Dat heeft wel als nadeel dat je niet moet vergeten af en toe het horloge op te laden, want het ‘moeten’ aansluiten is er niet mee bij.

  Bij de Garmin kun je ook eigen ‘appjes’ installeren, zoals wijzerplaten en schermindeling, naast het standaardspul dat op het horloge zit. Kwestie van een leuk ontwerpje uitzoeken. Trainingsschema’s instellen heb ik geen ervaring mee. Misschien moet ik me daar eens in verdiepen. 😉

  Zoals je zelf al constateert, zullen de horloges elkaar weinig ontlopen. Ik denk niet dat je een slechte keuze kunt maken. Het zit hem in de details. Misschien kun je ze bij een Coolblue ofzo in de winkel wel uitgebreid proberen, dus ook pielen met de knopjes. Misschien dat je dan de knoop kunt doorhakken.

  • Allerdings

   6 juli 2017 at 07:34

   Dank voor je uitgebreide reactie, Nico :-). Ik heb inmiddels een aanbod gekregen van iemand om een Garmin te lenen, dus wie weet ga ik definitief om. 😉 En dat terwijl ik juist net aan het neigen was naar Polar (al was het alleen maar omdat mijn pols dus misschien simpelweg te smal is voor de Garmin). Ik hoorde trouwens van iemand dat het onlinedeel van Garmin waardeloos is, maar via de app is het dan wel weer goed. Zoveel mensen, zoveel meningen dus. Het is wel een leuke zoektocht in ieder geval. Ik laat weten of ik uiteindelijk overstap naar het Garminkamp, of toch maar naar het Polarkamp. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2018 Allerdings.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: